Rulouri suprapuse

download

Rulourile suprapuse pe tamplarie se monteaza impreuna cu tamplaria. Avantajul acestui sistem il reprezinta posibilitatea mascarii complete a casetei covorului de lamele..
Rulourile reprezinta unul dintre cele mai eficiente si sanatoase moduri de umbri o incapere. Conform studiilor realizate, s-a demonstrat ca folosirea rulourilor pe timp de iarna poate reduce consumul de energie termica cu cca. 10%, iar pe timp de vara rulourile pot face un sistem de aer conditionat sa fie inutil.

Principalele beneficii ale rulouriler suprapuse sunt:

  • Umbra: posibilitatea reglarii luminii naturale
  • Temperatura constanta: impiedica incalzirea excesiva a locuintei in zilele toride de vara si previne pierderea de caldura pe timpul iernii
  • Somn odihnitor: asigura linistea si obscuritatea necesare in timpul somnului
  • Intimitate: protejeaza de privirile indiscrete, mai ales cand ferestrele sunt orientate spre strada sau spre o locuinta vecina
  • Siguranta: protectie suplimentara impotriva tentativelor de patrundere prin efractie

Pot sa fie dotate cu plasa de insecte, in acest caz in caseta covorului de lamele se introduce un rulou cu plasa de insecte.
Din punct de vedere al actionarii, se pot controla manual, prin panglica, snur sau manivela, sau electric prin intermediul unui buton de comanda sau cu ajutorul unei telecomenzi.