Fatade ventilate / Placari cu bond

_E97vario_185_E97BRAVO_187  _E97forte_186   lucrariefectuatefatade
 

Fatada ventilata, placarea exterioara a cladirilor joaca un rol crucial in arhitectura contemporana si in calificarea a peisajului urban, avand o functie importanta de protectie impotriva intemperiilor. Proiectarea spatiilor urbane, prin urmare, necesita reconcilierea cerintelor estetice cu nevoile legate de durabilitatea a diferitelor elemente, compatibilitatea cu mediul inconjurator si durabilitatea economica in raport cu intreaga durata de viata a spatiului proiectat. in special, suprafetele exterioare ale cladirilor sunt supuse la numeroase tipuri de stres: mecanice, chimice, termice, si higrometrica, stresul legat de activitatea umana, calitatea aerului, si intemperii. Aceste suprafete joaca un rol important atat in impactul estetic al cladirii si integrarea sa in peisajul din jur, iar materialele trebuie sa se potriveasca cu nevoia de protectie a mediului si de dezvoltare durabila.


Fatada ventilata cu o productie de stat-of-the-art de materiale high-tech pentru usi pentru fl si pereti. Alcoplast ofera o experienta in proiectarea si placarea suprafetelor exterioare mari. Personalul tehnic poate dezvolta ambele sisteme de constructie traditionale si complexe pentru placare, oferind designerilor si arhitectilor cea mai mare libertate in crearea de carcase pentru a proteja cladirea si de a spori structura arhitecturala. Cu gama lor bogata de culori si suprafete, marmura high-tech si piatra ofera un design mare fl exibilitate, garantand rezultate superioare estetice si caracteristici tehnice excelente in ceea ce priveste instalarea durabilitate, usor, si de intretinere reduse.

Sistemul de fatada ventilate este in prezent sinteza cea mai completa a caracteristicilor pe care peretii exteriori trebuie sa aiba, in scopul de a asigura bunastarea in interiorul unei cladiri. Functia principala a sistemului este intr-adevar pentru a proteja cladirea de intemperii si in special de la infiltrarea a apei de ploaie in peretii cladirii, care este principala cauza de deteriorare. Spatiile dintre placi si perete creeaza, de asemenea, un decalaj de aer ventilat care, combinate cu actiunea de un strat izolator aplicat pe peretii cladirii, imbunatateste considerabil eficienta termica getica a cladirii. Alte avantaje importante ale sistemului includ dispersie a vaporilor de apa prin pereti, reduc operatiile de intretinere. Flexibilitate a sistemului se preteaza atat la constructii noi si de renovare a cladirilor vechi. Acest sistem este un mijloc excelent pentru acesta din urma, deoarece ajuta imbunatatirea calitatii cladirii existente. De asemenea, in ceea ce priveste compozitia, fatada ventilate ofera noi posibilitati expresive de amestecare si de potrivire de diferite

Structura de rezistenta

Structura portanta este format din elemente metalice integrate, in general, din aluminiu extrudat profi les, inclusiv paranteze, montanti, Buiandrug, si dispozitive de ancorare, care sunt asamblate in asa fel incat sa se obtina modularitatea necesara de fatada. Micile accesorii metalice pentru ancorarea placi cu care se confrunta, cu garnituri pentru separarea elementelor si prevenirea vibratiilor, sunt fie inserate in aluminiu extrudat profi les sau nituite pentru a le.

Structura portanta functioneaza dupa cum urmeaza:
montanti de fatada sunt ancorate la structura cladirii prin paranteze si suruburi adecvate;
orice batardou (utilizat numai in anumite sisteme) sunt ancorate la montanti prin slituri;
dale cu care se confrunta sunt ancorate la montanti cu ajutorul accesoriilor metalice speciale.


Este modalitate practica, dar moderna, in mediul urban, o reprezinta personalizarea unei cladiri noi sau renovate, prin fatade ample, placate cu materiale compozite. Avantajul acestor fatade rezulta din inglobarea de materiale usoare care nu solicita structura de rezistenta a cladirii, durabile si usor de intretinut.

Exista diverse variante de realizare a unei fatade ventilate, dar in mod uzual se practica placarile de fatade cu casete din aluminiu compozit de tip bond. Avantajele acestui tip de material sunt: aspectul modern, usurinta in prelucrare, materialul putand fi debitat, curbat si indoit pentru a obtine diverse forme si dimensiuni, rigiditate mare in conditiile unei greutati reduse, rezistenta sporita la factorii de mediu (ploi, radiatii ultraviolete, noxe), rezistenta omologata la foc conform cerintelor actuale.

Bondul se gaseste intr-o larga paleta de culori, se intretine usor si nu se impregneaza in timp cu impuritati, culoarea ramanand practic neschimbata in timp. Acest material (bond) consta intr-un panel compozit realizat din doua straturi exterioare de aluminiu cu grosime standard de 0,5 mm unite printr-un miez de polietilena de inalta densitate. Grosimea sandwich-ului rezultat poate fi de 3, 4 sau 6 mm, in functie de necesitatile specifice. Produsul finit - caseta - se obtine prin prelucrarea tridimensionala a foilor de bond. Casetele se imbina pe fatada intr-un caroiaj particular definit prin proiectul de arhitectura. Casetele sunt rigide, iar efectul de sandwich asigura amortizarea vibratiilor si nedeformarea lor.

Bond-ul se preteaza design-ului oricaror tipuri de constructii, cum ar fi: cladiri de birouri, mall-uri, banci, hoteluri, stadioane, pavilioane expozitionale, cladiri industriale, supermarket-uri, terminale pentru pasageri, puncte de taxare pe autostrazi, statii de benzina, tuneluri, panouri stradale si multe altele.

 

Pretul entru metrul patrat de manopera cuprinde:
  • proiectare si schita proiect cladire
  • debitare material
  • frezare si indoire
  • prindere pe fatada montanti si teava rectangulara
  • placare perete polistiren sau vata minerala
  • montare casete pe perete
  • lucrari de finisare fatada bond

si este intre 70 si 90 euro/mp + TVA, in functie de forma, proiectul cladiri si suprafata totala.


Ing. Codrut Pop

Manager Vanzari

(proiectare,ofertare,contractare)

telefon : 0748.46.54.39
                0767.11.00.22
e-mail : Aceasta adresa de e-mail este protejata de spamboti; aveti nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza